به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر محمد باقر نبوی در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران، منشا آلودگی خلیج فارس و دریای عمان را فعالیتهای مرتبط با نفت و فعالیتهای خشکی عنوان کرد و افزود: برنامه ملی کاهش آلودگی دریایی آماده شده که این برنامه با همکاری برنامه محیط زیست ملل متحد (یونپ) به صورت آزمایشی در دو استان گیلان و خوزستان اجرا میشود.
وی ، به رخ دادن 12 حادثه نفتی در خلیجفارس طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته در دریای خزر 350 ماهی خاویاری و یکهزار فوک تلف شدند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ، با اشاره به نقاط بحرانی آلودگی آبهای ساحلی گفت : در خور موسی فعالیتهای نفتی و پتروشیمی و در بوشهر و هرمزگان فعالیتهای صنعتی و حمل و نقل باعث آلودگی دریا میشود
.وی ، با تاکید بر اینکه بیشترین حمل و نقل مواد نفتی در خلیج فارس انجام میشود، گفت: یکی دیگر از مشکلات زیستمحیطی خلیج فارس و دریای عمان اسکلههای بارگیری و انتقال نفت است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر این اساس 6 گونه شاخص دریای خزر مورد سنجش آلایندههای فلزی قرار گرفتهاند که اگر چه میزان آلودگی آنها از حد مجاز خیلی بیشتر نشده بود ولی بالا بودن این آلودگی یک زنگ خطر محسوب می شود
.وی از سنجش میزان آلایندهها و فلزات سنگین، سموم کشاورزی و آلودگیهای نفتی در بافت ماهیان خلیجفارس و دریای عمان خبر داد و گفت: این طرح در خور موسی، بوشهر، بندرعباس بر روی ماهیان در حال انجام است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که لیست گونههای در معرض خطر انقراض خلیج فارس و دریای عمان توسط راپمی (برنامه محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان) در حال تهیه است، به آلودگی دریای خزر و مرگ و میر فوکها اشاره کرد و گفت: در حالی که جمعیت فوکهای خزر حدود 30 هزار عدد است، سال گذشته یکهزار فوک به دلیل نامعلومی تلف شدند .
وی با اشاره به وجود 3 هزار و 500 کیلومتر مرز آبی در کشور گفت: بر اساس ماده 63 قانون برنامه چهارم، دولت مکلف است تا پایان این برنامه نسبت به آزادسازی سواحل با اولویت دریای خزر اقدام کند.
نبوی با اشاره به این که هم اکنون حریم دریا بر اساس قانون 60 متر است، گفت: بررسیهای انجام شده نشان میدهد حدود 60 درصد تصرف حریم خزر توسط سازمانهای دولتی انجام شده است.
وی با اشاره به این که آییننامه اجرایی آزادسازی سواحل در کمیسیون زیربنایی دولت تصویب و منتظر ابلاغ از سوی هیات دولت هستیم، گفت: آزادسازی سواحل که هم اکنون در برخی استانهای شمالی در حال انجام است، مدیریت شده نیست.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: پیشبینی میشود ظرف 10 سال آینده آب دریای خزر 5/1 متر افزایش یابد.
نظر شما